Paul Pogba

Wereldkampioen Frankrijk voorkomt blamage tegen IJsland

Frankrijk heeft in een oefeninterland tegen IJsland maar net een blamage voorkomen. De wereldkampioen maakte in Guingamp in de slotfase een 2-0 achterstand goed: 2-2.

Na een half uur spelen scoorde Birkir Bjarnason op aangeven van Alfred Finnbogason en na rust verdubbelde Kari Arnason de marge.

Penalty

Frankrijk leek een verlies vervolgens niet te kunnen voorkomen, maar een eigen doelpunt van Hólmar Örn Eyjólfsson en een penalty van Kylian Mbappé leverden toch nog een gelijkspel op.

De wereldkampioen speelde niet in de sterkste opstelling, maar had met Paul Pogba, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé genoeg grote namen aan de aftrap staan. Mbappé viel in de zestigste minuut in.

Volgende week dinsdag wacht Frankrijk een duel met Duitsland in de Nations League.

Paco Alcacér is de gevierde man bij Spanje

Spanje haalde opnieuw uit en won met 4-1 in en tegen Wales. Paco Alcacér bleek twee keer trefzeker. De spits van Borussia Dortmund staat nu op negen goals in vijf wedstrijden.

De overige Spaanse treffers kwamen op naam van Sergio Ramos en Marc Bartra. In de slotfase redde Sam Vokes de eer.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Luis Enrique zegevierde eerder met 2-1 en 6-0 tegen respectievelijk Engeland en Kroatië.

Opvallend genoeg stond geen enkele speler van FC Barcelona in de basis bij Spanje. De laatste keer dat dat gebeurde was twee jaar en 103 dagen terug, tegen Zuid-Korea.