NOS Sport

Volleybalsters denderen door op het WK

Volleybalsters ook te sterk voor Dominicaanse Republiek

De volleybalsters hebben in Japan ook het zevende WK-duel gewonnen. Met prima spel werd de Dominicaanse Republiek in Nagoya met 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) aan de kant gezet.

Met Juliët Lohuis voor Nicole Koolhaas in de basis startte Oranje voortvarend. Het kwam op 7-3, maar na een paar ballen in het Dominicaanse blok werd het even spannend. Met iets meer servicedruk werd de set alsnog duidelijk binnengehaald.

De Nederlandse volleybalsters zijn veel te sterk voor de Dominicaanse Republiek

Nederland trok het dominante spel door in de tweede set, kwam met twee series van vier punten op 8-3 en stoomde door naar setwinst.

De Dominicaansen kregen ook daarna geen vat op het gevarieerde aanvalsspel van Jamie Morrisons ploeg, die het zonder te verslappen afmaakte.

'Ze wisten niet waar ze het moesten zoeken'

Laura Dijkema was een van de uitblinkers in het team van bondscoach Jamie Morrison en was trots op de geleverde prestatie. "We weten uit het verleden dat zij uit geslagen positie kunnen terugkomen. Maar wij hadden de druk er goed op, ze wisten op een gegeven moment niet waar ze het moesten zoeken."

"Het was echt een lekkere pot voor ons", vervolgt Dijkema. "We hebben lekker gespeeld en tegen die Dominicanen de hele wedstrijd gedomineerd. We waren goed voorbereid en als we het dan zo kunnen afmaken met gedisciplineerd spel, laten we zien dat we in het toernooi groeien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl