Phillip Cocu

Weer geen zege voor Cocu en Fenerbahçe

Phillip Cocu heeft in de Turkse competitie opnieuw niet kunnen winnen met Fenerbahçe. Zijn ploeg kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Basaksehir. Fenerbahçe staat na het gelijkspel vijftiende met acht punten. Basaksehir staat tweede met zestien punten, drie minder dan koploper Galatasaray.

De positie van Cocu staat al weken onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Afgelopen donderdag gaf de 2-0 zege op Spartak Trnava in de Europa League hem een beetje lucht, maar de resultaten in de competitie blijven tegenvallen, met twee zeges, twee remises en vier nederlagen.

Afgekeurde goal Elia

Bij Basaksehir kwam Eljero Elia in de tweede helft in het veld en de aanvaller leek in de slotfase het winnende doelpunt te maken. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, omdat Elia in de aanloop naar de goal buitenspel had gestaan. Daar was de Nederlander het niet mee eens zo liet hij blijken op Twitter.

"Dit heeft niks met voetbal te maken", aldus Elia. "Ze hebben mijn doelpunt gestolen."

Besiktas heeft in de extra tijd de overwinning bij Atiker Konyaspor verspeeld. Het hectische duel eindigde in 2-2. De arbitrage deelde liefst veertien gele kaarten uit en één rode.

Jeremain Lens maakte namens Besiktas als invaller in de tachtigste minuut het tweede doelpunt (1-2). De assist kwam op naam van basisspeler Ryan Babel. Een minuut eerder had Vagner Love de bezoekers op gelijke hoogte gebracht.