Jonathan de Guzmán en oud-Utrecht-speler Sébastien Haller vieren de 1-2 zege

De Guzman en Willems verslaan Brenet en Hoogma

Jonathan de Guzmán en Jetro Willems (Eintracht Frankfurt) hebben op bezoek bij Joshua Brenet en Justin Hoogma (Hoffenheim) een 1-2 zege geboekt. De thuisclub, deelnemer in de Champions League, bezet nu een teleurstellende dertiende plaats in de Bundesliga.

Bij Hoffenheim begon Brenet in de basis, Hoogma bleef op de bank. De Guzman (basis) en Willems (invaller) kwamen in actie bij de gasten.

Nadat Leonardo Bittencourt en Kerem Demirbay in de eerste helft de onderkant van de lat hadden getroffen namens de thuisploeg, toonden de bezoekers zich efficiënt.

Kerem Demirbay van Hoffenheim baalt

De eerste kans van Eintracht Frankfurt werd door Ante Rebic benut. Hij verschalkte doelman Oliver Baumann met een lob. Pal na de pauze verdubbelde Luka Jovic de marge.

Rebic kreeg na ruim een uur zijn tweede gele kaart, waardoor Hoffenheim weer hoop kreeg. Reiss Nelson maakte er in de slotfase 1-2 van, maar Eintracht Frankfurt hield uiteindelijk stand.

Leipzig haalt uit

RB Leipzig heeft in eigen huis zes doelpunten gemaakt tegen 1.FC Nürnberg. Het naar de Bundesliga gepromoveerde Nürnberg keek na twintig minuten al tegen een 3-0-achterstand aan. Halverwege stond het 4-0, waarna Leipzig uitliep naar een 6-0-overwinning.

Virgil Misidjan maakte dat al niet meer mee. De Nederlandse aanvaller werd in de rust gewisseld bij Nürnberg.