Teleurstelling bij FC Emmen-speler Gersom Klok na de verspeelde zege

Emmen laat eerste thuiszege in eredivisie schieten

FC Emmen heeft verzuimd zijn eerste thuiszege in de eredivisie te boeken. De Drentenaren hadden tegen Fortuna Sittard, vorig seizoen eveneens nog actief in de eerste divisie, niet genoeg aan een 2-0 en 3-1 voorsprong en zagen de gasten in de extra tijd langszij komen: 3-3.

Emmen, dat van de zeven tot dit weekeinde vergaarde punten er pas eentje op De Oude Meerdijk had weten te veroveren, was in de matige eerste helft het meest dreigend, maar serieuze kansen bleven lang uit. Het had uiteindelijk de voet van Wessel Dammers nodig om tot scoren te komen: met de onderkant van zijn schoen hielp de Fortuna-verdediger de inzet van Alexander Bannink uit een moeilijke hoek achter zijn eigen doelman.

Verse krachten

Na rust kwamen de gasten, met twee verse krachten in de ploeg, veel beter voor de dag. De kansen die daaruit voortvloeiden, bleken niet besteed aan invaller Lazaros Lamprou, pechvogel Dammers, de koppende Branislav Ninaj en Lisandro Semedo die hard in het zijnet schoot. Prompt viel de goal aan de andere kant: invaller Jafar Arias promoveerde een vrije trap van Caner Cavlan met het hoofd tot doelpunt: 2-0.

Daarna volgden de doelpunten elkaar in hoog tempo op. Samedo strafte knullig balverlies van Glenn Bijl vakkundig af (2-1), Bannink bleef oog in oog met Fortuna-doelman Alexei Koselev koel (3-1) en extra aanvaller Finn Stokkers was bij een hoge bal alerter dan de Emmen-defensie inclusief doelman Kjell Scherpen (3-2).

Bannink had in de 85ste minuut de beslissing op zijn schoen, maar Koselev greep tijdig in. Het bood Fortuna de kans de jacht op de gelijkmaker te vervolgen. En die kwam er ook: in de extra tijd kopte José Rodríguez raak uit een vrije trap van Mark Diemers.

Door de remise staat FC Emmen wel nog altijd één punt voor op Fortuna Sittard, dat met zeven punten alleen De Graafschap (ook zeven), FC Groningen (vier) en NAC Breda (drie) nog onder zich weet.