Gaat Dylan Groenewegen (links) Parijs-Tours winnen
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Een mooie, diverse sportzondag bij de NOS. Er is aandacht voor honkbal (Holland Series), wielrennen (Parijs-Tours), de al vroeg in de Nederlandse ochtend begonnen Grand Prix van Japan (Formule 1), de MotoGP in Thailand en het eerste duel van de Oranje-volleybalsters in de tweede ronde van het WK tegen Puerto Rico.

Uiteraard is er ook veel eredivisievoetbal, met onder andere de topper in Amsterdam tussen Ajax en AZ.

Max Verstappen

In de middaguitzending van Studio Sport kijken we vanaf 13.07 uur terug naar nogal wat sport in Azië, waar Max Verstappen al even na zevenen vanaf P3 startte in de Grand Prix van Japan. De wegracers in de MotoGP rijden op een nieuw circuit in Thailand en de volleybalsters beginnen in Japan na een sterke eerste groepsronde tegen Puerto Rico aan de tweede fase van het WK.

Natuurlijk is er ook live sport. De zesde wedstrijd van de Holland Series in het honkbal wordt gespeeld. Vanaf 14.00 uur is op NOS.nl en NPO 1 het duel Pirates-Neptunus rechtstreeks te volgen. Ook is er aandacht voor wielrennen: de najaarsklassieker Parijs-Tours. Sprinter Dylan Groenewegen is van de partij en behoort tot de favorieten.

Speelronde acht van de eredivisie telt vandaag nog vier wedstrijden. De dag begint met FC Emmen-Fortuna Sittard (12.15 uur). Daarna volgen Willem II-Feyenoord en Vitesse-Heracles Almelo (beide duels om 14.30 uur) en we sluiten af met de topper Ajax-AZ (16.45 uur).

In de middag-uitzending van 13.07 uur is verslaggever Joep Schreuder in Amsterdam, waar hij onder andere spreekt met Danny Blind, lid van de raad van commissarissen van Ajax.

De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. Traditiegetrouw volgen de samenvattingen om 19.00 uur in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

Om 22.10 uur nemen voetbaljournalist Arno Vermeulen van de NOS, oud-voetballer Pierre van Hooijdonk en Sparta-trainer Henk Fraser het eredivisieweekend door in Studio Voetbal op NPO 1.

De sport van zondag bij de NOS

06.15 uur Liveblog Formule 1: GP van Japan NOS.nl en NOS-app
11.30 uur Liveblog: Eredivisie NOS.nl en NOS-app
13.07 uur Studio Sport, met o.a. Formule 1, volleybal, wielrennen NPO1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.12 uur Studio Sport NPO1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Motocross of Nations NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.10 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl