Jorge Lorenzo voor zijn val in de grote prijs van Thailand
NOS Sport

Lorenzo na harde crash niet meer in actie in Thailand

Jorge Lorenzo gaat morgen niet van start in de Grand Prix van Thailand. De 31-jarige Spanjaard verscheen zaterdagochtend niet aan de start van de derde vrije training nadat hij gisteren hard ten val was gekomen.

Tijdens de tweede training vloog Lorenzo over de kop en werd hij gewond afgevoerd. Er werden geen breuken geconstateerd, maar verder onderzoek wees wel uit dat hij zijn linkerpols en rechterenkel heeft gekneusd.

Gebroken voet

De motorcoureur van Ducati was al niet topfit toen hij dit weekend in Thailand verscheen. Lorenzo viel twee weken geleden in de Grand Prix van Aragón en brak daarbij het middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet. Het was lang onduidelijk of hij naar Thailand kon, maar de nummer vier in de stand besloot om alsnog te starten.

Lorenzo rijdt motor aan gort op nieuw circuit Thailand

Pole voor Marquez

Ook de huidige leider in het kampioenschap kreeg met pech te maken. Tijdens de derde vrije training ging Marc Marquez onderuit en was hij aangewezen op de eerste kwalificatie. Op het circuit van Buriram liet de Spanjaard van Honda zijn klasse zien door een 1.30,031 op de klok te zetten. Die tijd was niet alleen genoeg om naar de tweede kwalificatie te gaan, ook was het de snelste tijd van de dag.

De viervoudig wereldkampioen reed in de tweede kwalificatie naar 1.30,088 en was daarmee 0,011 sneller dan Valentino Rossi. Marquez staat morgenochtend voor de 50ste keer op de eerste startplek in een MotoGP. De Italianen Rossi en Dovizioso staan achter hem op de plekken drie en vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl