Jeroen Veldmate scoort in een mêlee van spelers

Go Ahead verspeelt door gelijkspel koppositie aan Almere

De topper in de eerste divisie tussen Go Ahead Eagles en Sparta is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Zeker voor rust was Go Ahead superieur, al leverde dat slechts één doelpunt op. Jeroen Veldmate kopte raak.

De bezoekers beten in de tweede helft meer van zich af, al werd het eerst nog wel 2-0 voor Go Ahead. Julius Bliek nam, na goed voorbereidend werk van Jaroslav Navratil, het doelpunt voor zijn rekening. Het Deventer gejuich was nog niet verstomd of Royston Drenthe had de 2-1 al binnengeschoven.

Rens van Eijden van NEC (l) en Edoardo Soleri van Almere (r)

Invaller Ilias Alhaft was met een knal op de lat al dicht bij de gelijkmaker, waarna Lars Veldwijk in de extra tijd alsnog de 2-2 op het scorebord zette.

Almere City won met 1-0 van NEC en nam de koppositie over van Go Ahead. Twee huurlingen van AS Roma verzorgden de enige goal: uit een prima voorzet van Moustapha Seck kopte Edoardo Soleri binnen.