Bert Romp in actie bij de Grand Prix in Parijs in 1998
NOS Sport

Oud-olympisch kampioen Bert Romp (59) overleden na trap van paard

Voormalig springruiter Bert Romp is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg bij het laden van een paard een trap tegen zijn hoofd en raakte daarbij ernstig gewond. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.

Romp behoorde tot het Nederlands team dat bij de Olympische Spelen van 1992 goud veroverde. Hij kreeg echter geen medaille, omdat door nieuwe regelgeving zijn resultaten niet meetelden in de eindstand. Alleen Jos Lansink, Piet Raijmakers en Jan Tops, de ruiters met de beste resultaten, kregen een medaille omgehangen.

Oud-bondscoach Bert Romp (59) overleden

In het boek "Olympische Sporen', dat eind 1994 verscheen, liet hij optekenen dat hij zich bestolen voelde. "Het dringt later pas tot je door dat er niet zó veel mensen zijn die goud winnen op de Olympische Spelen. En dat jij dan níet de boeken ingaat als winnaar van een gouden medaille. Dan voel je je toch min of meer bestolen."

Geen eremetaal in 1996 en 2004

Romp kreeg vier jaar later een herkansing bij de Olympische Spelen van Atlanta, maar daar eindigde hij buiten de medailles.

Hij fungeerde tussen 2000 en 2004 als bondscoach van de Nederlandse ruiters. Zijn team eindigde bij de Zomerspelen van Athene in 2004 als vierde.

Bert Romp (r), bondscoach tijdens de Spelen in 2004, kijkt gespannen naar de rit van Gerco Schröder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl