NOS Voetbal

Frustratie en trots bij PSV'ers: 'Natuurlijk had het rood moeten zijn'

Van Bommel baalt van de 1-1 en de gele kaart voor keeper Inter

Frustratie, woede, teleurstelling en toch ook een beetje trots. Gemengde gevoelens bij de PSV'ers na afloop van de zure 2-1 nederlaag tegen Internazionale in de Champions League.

Ook in zo'n situatie is Mark van Bommel met al zijn internationale ervaring een baken van rust. "Inter is een heel goede ploeg en ik denk dat wij ook heel goed gespeeld hebben", concludeerde hij fijntjes. "Dan wordt het beslist op details. Daar moet je geluk mee hebben en dat was vandaag niet aan onze zijde. Dat is internationaal voetbal."

Het moment van de wedstrijd was waarschijnlijk de handsbal van Inter-doelman Samir Handanovic. De Sloveen ontnam ver buiten de eigen zestien Steven Bergwijn een kans met zijn hand, maar mocht van geluk spreken dat arbiter Milorad Mazic slechts geel trok. Kort daarna zorgde Radja Nainggolan voor de gelijkmaker.

"Dat bedoel ik met details", aldus Van Bommel. "Ik hoor dat die 1-1 vlak voor rust buitenspel is. En volgens mij is het echt een rode kaart als een keeper hands maakt en daarmee een scoringskans ontneemt. Dat maakt nogal uit."

De Jong: 'Gewoon een rode kaart'

Aanvoerder Luuk de Jong kreeg uit eerste hand uitleg van arbiter Mazic over de handsbal. "Zijn uitleg was dat er nog drie man achter stonden. Mijn uitleg is dat het nog steeds een honderd procent doelkans was en dus gewoon een rode kaart. Maar een scheidsrechter zul je nooit een kaart zien omwisselen."

De Jong: 'buiten de '16' een 100 procent rode kaart'

Ook in de tweede helft zag Van Bommel zijn ploeg goed spelen, maar uiteindelijk verliezen door een curieuze fout van doelman Jeroen Zoet. "Jeroen heeft ons dit seizoen al een keer of vijf gered. Nu was het minder, maar dat is niet erg", was Van Bommel mild in zijn oordeel. "Dat zijn wel de details, waardoor je zo'n wedstrijd verliest."

Met nul punten uit twee duels wordt overwinteren in de Champions League een moeilijke zaak. Maar in de eerste twee duels liet PSV wel zien dat het iets te zoeken heeft in het miljoenenbal.

"Dit is ook de bevestiging dat je op dit niveau mee kunt", vond Van Bommel. "Daarom geef ik ook de complimenten aan mijn ploeg, Ik denk dat we beter hadden verdiend."

Pablo Rosario dacht even dat hij matchwinner zou worden tegen Internazionale. In de eerste helft schoot hij zijn ploeg op schitterende op voorsprong. "Ik had nog geen goal gemaakt, vandaag was dat het moment. Daar ben ik blij mee."

Toch baalde de middenvelder, die vrijdag hoort of hij door bondscoach Ronald Koeman wordt opgenomen in de definitieve selectie van Oranje, stevig van de nederlaag. "Natuurlijk is het rood. Ik denk dat de ervaring van Inter vandaag het verschil heeft gemaakt. Maar we moeten de positieve dingen van vandaag meenemen. Zondag wacht VVV."

De Vrij: 'Geluk? Misschien wel"

Stefan de Vrij was waarschijnlijk de enige Nederlander met een glimlach op het gezicht in Eindhoven. "Al met al een verdiende overwinning", concludeerde de verdediger van Internazionale voor de camera van Veronica.

Wat hij vond van de handsbalsituatie van zijn doelman Handanovic? "Weet ik niet, ik zou de situatie moeten terugzien", antwoordde De Vrij met een veelzeggende glimlach. "Geluk? Misschien wel..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl