Antoine Griezmann

Schitterende goal Groeneveld levert Club Brugge niets op in Madrid

Atletico Madrid heeft in groep A van de Champions League, mede dankzij twee goals van Antoine Griezmann, met 3-1 van Club Brugge gewonnen. Arnaut Groeneveld was namens de Belgen trefzeker met een schitterend schot van afstand.

In dezelfde groep won Borussia Dortmund met 3-0 van AS Monaco.

Arnaut Groeneveld

Vorentscheidung

In de groep lijkt al sprake van een 'vorentscheidung': Atlético Madrid en Borussia Dortmund wonnen ook hun tweede wedstrijd.

Griezmann scoorde op aangeven van Thomas Lemar en Diego Costa en gaf de assist bij de 3-1, diep in blessuretijd, van Koke. Het hoogtepunt van het duel was echter de uithaal van zo'n 25 meter waarmee Groeneveld de bezoekers op 1-1 bracht. Die goal droeg niet bij aan een resultaat.

Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Groeneveld stonden bij Club Brugge in de basis.

Na een eerste helft zonder grote kansen sloeg Dortmund thuis tegen AS Monaco na de pauze toe via invaller Jacob Bruun Larsen, Alcácer (die even daarvoor een penalty had gemist) en Marco Reus.