NOS Voetbal

Mazraoui: 'Een prachtige goal die ik niet zo snel meer ga vergeten'

Mazraoui: 'Een prachtige goal die ik niet zo snel meer ga vergeten'

Noussair Mazraoui was na het Champions League-duel met Bayern München een veelgevraagd man bij de media. De rechtsback van Ajax was verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffer in de Allianz Arena.

"Spanning, adrenaline, zenuwen, het is allemaal nog aanwezig", begon Mazraoui zijn verhaal na het knappe 1-1 gelijkspel bij Bayern München.

"Dit was een hele grote wedstrijd. Die maak je niet zo vaak mee. Ik was ook wat nerveuzer dan normaal."

Noussair Mazraoui loopt juichend weg na de gelijkmaker

Maar Mazraoui dook halverwege de eerste helft op voor het doel van Manuel Neuer en schoot de gelijkmaker gedecideerd binnen. "Een prachtige goal. Mijn eerste officiële in Ajax 1. Ik denk dat ik deze niet zo snel ga vergeten."

Hoewel de 1-1 voor tevredenheid zorgde in het Ajax-kamp, gingen de gedachten van Mazraoui nog wel even terug naar de hoeveelheid gemiste mogelijkheden van zijn ploeggenoten.

"We hebben zeker goede kansen gehad op meer. Maar je weet dat Neuer op doel staat, een uitstekende keeper. Hij pakt twee ballen uit de kruising. Misschien hadden we meer verdiend, maar ik denk dat we ook blij kunnen zijn met de 1-1."

Trotse Ten Hag: 'De weerbaarheid was prachtig om te zien'

Op de persconferentie besefte trainer Erik ten Hag dat Ajax misschien wel een kans op meer had laten liggen.

"Vooraf is een punt prachtig. Na afloop, als je de kansenverhouding ziet, weet je dat je hier moet winnen. Dat is jammer, maar ik ben tevreden over de uitvoering van de speelwijze."

"De weerbaarheid was prachtig om te zien. Dat moeten we meenemen in het vervolg. Mentaliteit maakt heel vaak het verschil. De spelers zijn diep gegaan. Ik ben trots op ze."

Van de Beek baalt van gemiste kans: 'Die bal moet op goal'

Donny van de Beek, die weer eens in de basis mocht starten, liet in de tweede helft een van de vele kansen liggen op een regelrechte stunt. Hij schoot naast.

"Ik nam de bal op zich goed in één keer op de slof, maar hij moet op goal. Daar baal ik van", haalde hij het moment terug.

"Na de 1-0 achterstand waren wij op een gegeven moment de baas op het veld. Het was een fantastische wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl