John de Jong
NOS Voetbal

De Jong volgt Brands definitief op bij PSV

John de Jong is de komende vier jaar de technisch manager van PSV. Die functie vervulde de oud-speler van de club sinds het vertrek van Marcel Brands naar Everton al op interim-basis.

De laatste maanden heeft hij dus al kunnen wennen aan zijn nieuwe rol. "Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij", valt te lezen op de clubwebsite van PSV.

De Jong was mede verantwoordelijk voor de komst van Érick Gutiérrez naar PSV, een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt. De Mexicaan is nog geen basisspeler, maar maakte in zijn eerste duels direct een goede indruk.

Ook Lars Unnerstall (verhuurd aan VVV-Venlo), Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever, Trent Sainsbury, Aziz Behich en Ryan Thomas werden door De Jong naar Eindhoven gehaald.

John de Jong bij de presentatie van Érick Gutiérrez

Algemeen directeur Toon Gerbrands noemt de voormalig middenvelder de ideale technisch manager voor PSV. "Zijn aanstelling past perfect binnen onze visie. John heeft in de voorbije jaren intensief met zijn voorganger Brands meegekeken en hem ondersteuning geboden."

De Jong speelde tussen 2000 en 2008 in totaal 130 duels voor PSV en was in die periode onder anderen ploeggenoot van de huidige coach Mark van Bommel. Sinds 2013 was De Jong als hoofdscout aan de club verbonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl