Arnaut Danjuma Groeneveld in actie namens Jong Oranje tegen Paraguay
NOS Voetbal

Bijlow, Rosario en Groeneveld in voorselectie Oranje

Feyenoord-doelman Justin Bijlow, PSV-middenvelder Pablo Rosario en Club Brugge-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld mogen gaan dromen van een debuut in Oranje. De drie spelers zitten in de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Het Nederlands elftal speelt op 13 oktober in het kader van de Nations League tegen Duitsland en op 16 oktober vriendschappelijk tegen België.

Bijlow neemt de plaats in van Groningen-doelman Sergio Padt, die niet is opgenomen in de voorselectie. Padt kwam afgelopen weekend negatief in het nieuws. De doelman werd opgepakt nadat hij zich had misdragen in een trein.

Rosario en Groeneveld maakten dit seizoen indruk bij hun club. Rosario is vaste waarde in het elftal van Mark van Bommel, Groeneveld maakte al vier goals voor Club Brugge.

Bergwijn wel, Janmaat niet

PSV-aanvaller Steven Bergwijn maakt ook deel uit van de voorlopige spelersgroep. Voor de duels met Peru en Frankrijk was de aanvaller in vorm niet geselecteerd. Hij behoorde toen tot de selectie van Jong Oranje, maar meldde zich geblesseerd af.

Daryl Janmaat, Guus Til, Steven Berghuis en Eljero Elia zaten vorige maand nog wel in de voorselectie, maar ontbreken nu op de voorlopige lijst van Koeman. Janmaat was begin september nog invaller tegen Peru en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl