Thomas Verhaar (Sparta) in duel met Brayen Brocker van Noordwijk

Sparta struikelt over amateurs, Cambuur en TOP Oss ontsnappen

Na Telstar is ook Sparta Rotterdam in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door een amateurclub. De nummer zes van de eerste divisie ging met 3-2 onderuit bij Noordwijk.

Abdou Harroui zette Sparta met twee goals nog wel op voorsprong na de 1-0 van Denzel James, maar Noordwijk deed het duel na rust kantelen met twee treffers van Sabir Akachau-Achefay.

Bijna was Sparta in de extra tijd nog langszij gekomen, maar de mee naar voren gekomen doelman Roy Kortsmit kopte een corner op de lat.

Fraser na wederom vroege exit in beker

Cambuur met hakken over de sloot

SC Cambuur ontsnapte bij de amateurs van Scheveningen. Pas in de verlenging viel de beslissing. Sai van Wermeskerken maakte in de 105de minuut de 3-2 voor de Friezen.

Door een rode kaart van Kevin Gomez-Nieto speelde de thuisclub tijdens de 3-2 al met een man minder. Niet veel later werd ook Levi Schwiebbe van Scheveningen uit het veld gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink.

Sai van Wermeskerken viert zijn winnende goal

Ook TOP Oss ging door het oog van de naald. Bij de amateurs van Rijnsburgse Boys moesten strafschoppen de beslissing brengen. De ploeg uit de eerste divisie trok aan het langste eind.

Uitslagen KNVB-beker dinsdag (* = naar tweede ronde)

Rijnsburgse Boys TOP Oss * 1-1 (4-5 strafschoppen)
Scheveningen SC Cambuur * 2-3
VVSB De Graafschap * 3-3 (3-5 strafschoppen)
AFC* Telstar 5-0
RKC Waalwijk* NAC Breda 2-0
DVS '33 Ermelo Roda JC* 0-6
Koninklijke HFC* Harkemase Boys 4-0
FC Volendam Willem II* 1-2