Jizz Hornkamp

Heerenveen in extremis naast Excelsior

sc Heerenveen heeft bij Excelsior op de valreep een punt gepakt. Ver in de extra tijd zorgde Jizz Hornkamp voor de 3-3.

Excelsior had voor rust het betere van het spel en drukte zijn overwicht uit in twee goals. Ali Messaoud tikte binnen op aangeven van Jeffry Fortes en Luigi Bruins scoorde van afstand. Dat het daarbij in de eerste helft bleef, hadden de Friezen vooral te danken aan goed keepen van Warner Hahn.

Heerenveen leefde na rust echter op en kwam op 2-1 door een kopbal van Dave Bulthuis uit een vrije trap van Nemanja Mihajlovic. Messaoud knalde vervolgens echter de 3-1 binnen en bracht de marge weer op twee. Maar nog geen tien minuten later kopte Morten Thorsby de 3-2 alweer binnen. Weer was Mihajlovic de aangever, nu met een hoekschop.

Fortes was daarna nog dicht bij de 4-2, maar hij raakte de paal. Excelsior leek de drie punten binnen te hebben, maar in de slotseconden van de wedstrijd schoot Hornkamp namens Heerenveen de 3-3 in de verre hoek.