Heracles juicht na de 1-0

Heracles Almelo zet De Graafschap simpel opzij

Heracles Almelo blijft door een voortreffelijke seizoenstart in de top van de eredivisie meedraaien. De ploeg van de Duitse trainer Frank Wormuth steeg vrijdagavond naar de derde plaats door een ruime zege (4-0) op laagvlieger De Graafschap.

Een eigen doelpunt van Javier Vet, de zevende competitietreffer van Kristoffer Peterson en doelpunten van invallers Brandley Kuwas en Vincent Vermeij zorgden voor de vierde overwinning van het seizoen.

Stromende regen

Het duurde vrijdagavond lang voor de thuisclub in de stromende regen de juiste cadans gevonden had. In de eerste twintig minuten kwam er amper een bal goed aan en bleef de nummer vijftien van de ranglijst gemakkelijk op de been. De Graafschap deelde in die fase wat speldenprikjes uit, maar miste voorin het venijn om Heracles echt pijn te doen.

Na de slechte openingsfase herstelde Heracles zich. Maximilian Rossmann kopte uit vrije positie in handen van doelman Hidde Jurjus en de Spanjaard Adrián Dalmau zag de keeper met een hand redden op een hard schot van dichtbij. Kort daarna leek Dalmau wel succes te hebben, maar werkte Bart Straalman de bal voor de lijn weg.

Na die drie gemiste kansen was het uiteindelijk wel raak voor de thuisclub. Clubtopscorer Peterson gaf de bal mee aan de opkomende Bart van Hintum, wiens lage voorzet door debutant Javier Vet in het eigen doel werd gewerkt: 1-0.

Blessure

Op slag van rust raakte Heracles aanvaller Silvester van der Water met een blessure kwijt. Brandley Kuwas, door Van der Water uit de basis verdrongen, kreeg vervolgens de kans het ongelijk van zijn trainer te bewijzen.

Peterson, in de eerste helft vrijwel onzichtbaar, besliste vrij snel in de tweede helft het duel. Hij pikte de bal na wat geklungel bij De Graafschap op, liep door defensie en passeerde Jurjus met een schuiver: 2-0.

Kristoffer Peterson (m) schiet de 2-0 voor Heracles Almelo binnen tegen De Graafschap

VAR

Na ruim een uur leek het duel helemaal gespeeld toen Dalmau dacht te scoren, Kuwas op de doellijn de bal nog aanraakte en scheidsrechter Erwin Blank na raadpleging van de VAR de treffer afkeurde wegens buitenspel.

Heracles, dit seizoen met zeventien doelpunten in zes duels uitermate trefzeker, bleef daarna jagen op een derde treffer. Kuwas testte Jurjus met een scherpe vrije trap, Mohammed Osman raakte met een indraaiende hoekschop de lat, maar het lukte uiteindelijk Kuwas het verschil in kwaliteit in een derde doelpunt uit te drukken. Hij kreeg de bal in de voeten gekopt en schoot raak: 3-0.

Tot overmaat van ramp raakte De Graafschap ook nog middenvelder Fabian Serrarens kwijt. Hij stapte op het been van Lerin Duarte. Blank raadpleegde de VAR, bekeek zelf de beelden en trok rood. Met een man meer zorgde invaller Vincent Vermeij voor het slotakkoord.