NOS Sport

Springruiters zakken naar teleurstellende vijfde plaats op WK

Nederlandse springruiters zakken weg op WK

De Nederlandse springruiters hebben bij de Wereldruiterspelen in Tryon (Verenigde Staten) op het tweede onderdeel drie plekken moeten inleveren. De titelverdediger zakte van de tweede naar een teleurstellende vijfde plaats.

Het Oranje-kwartet moet in Tryon bij de beste zes eindigen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Bondscoach Ehrens was dan ook licht teleurgesteld: "Ik had het anders verwacht en op meer gehoopt", vertelde hij. "Maar ja, dit is de realiteit en dat is de sport."

Foutje bij de waterbak

Bij het jachtspringen zette alleen Frank Schuttert (Chianti's Champions) een matige score neer, een dag later zakte ook Jur Vrieling (VDL Glasgow vh Merelsnest) weg. Harrie Smolders (Don VHP Z) deed het beter en had in de individuele stand de kop kunnen pakken, maar door een foutje bij de waterbak leverde ook hij in.

Frank Schuttert in actie tijdens de Wereldruiterspelen

"Dat was heel jammer natuurlijk", vertelde Smolders na zijn rit. "Don sprong misschien wel beter dan gisteren. De moeilijkheidsgraad lag wel erg hoog, dus het belooft een zwaar kampioenschap te worden."

Ook Marc Houtzager maakte met Sterrehof's Calimero een springfout. Vrijdag staat de tweede omloop op het programma en wordt de eindstand in het landenklassement opgemaakt. Zondagavond valt in het individuele klassement de beslissing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl