Real Madrid-vedette Gareth Bale

Real Madrid heeft geen kind aan AS Roma, Plzen verspeelt zege

Real Madrid is de nieuwe Champions League-campagne foutloos begonnen. In groep G werd thuis probleemloos gewonnen van AS Roma: 3-0. Het is al voor de twaalfde keer op rij dat Real het toernooi met een zege opent.

De winnaar van de laatste drie edities schoot uit de startblokken en had binnen tien minuten al twee grote kansen te pakken. Eerst knalde Gareth Bale recht voor het Italiaanse doel rakelings naast en daarna stuitte de door Luka Modric vrijgespeelde Isco op de ijlings uit zijn doel gekomen Robin Olsen.

Isco heeft de ban gebroken voor Real Madrid

Het duurde tot de slotfase van het eerste bedrijf voordat Sergio Ramos met een kopbal weer voor enig Spaans gevaar kon zorgen. Op slag van rust was Isco wel succesvol. Hij liet de bal vanuit een vrije trap over de Romeinse muur in de lege hoek naast Olsen zeilen.

Magistrale pass

Bekomen van de schrik keerden de Italianen na rust vol goede moed terug op het veld. Cengiz Under nam het Madrileense doel onder vuur, maar Keylor Navas, die voorkeur had gekregen boven de Belgische doelman Thibaut Courtois, tikte de bal naast.

Gareth Bale besliste het duel in de 58ste minuut toen hij met een magistrale pass van Luka Modric de diepte in was gestuurd. Met een hard diagonaal schot liet de Welshman Olsen kansloos: 2-0. Marco Asensio was dicht bij een derde treffer voor de thuisploeg, maar die kwam in de extra tijd op naam van Marinao Díaz, een andere invaller.

CSKA op valreep naast Plzen

In het andere duel in groep G werd ook nog in blessuretijd gescoord, maar dat had grotere consequenties dan in Madrid. Dankzij een strafschop in de vijfde minuut van de extra tijd sleepte CSKA Moskou nog een 2-2 uit het vuur bij Viktoria Plzen.

Viktoria Plzen-spits Michael Krmencik scoorde twee keer

Bij de thuisploeg leek Michael Krmencik uit te groeien tot de gevierde man. De 25-jarige spits, die in de tiende minuut al een keer op CSKA-doelman Igor Akinfeev was gestuit, stond na een halfuur op de juiste plaats na een ingestudeerde vrije trap. Kort voor rust promoveerde Krmencik een voorzet van David Limbersky met een volley tot doelpunt: 2-0.

Tijd voor bezinning bij de Russen, die de pauze kennelijk nuttig benut hadden. Na de hervatting had CSKA slechts enkele minuten nodig om de aansluitingstreffer te produceren. Fedor Chalov kwam goed voor zijn man en tikte met een uitgestoken been de 2-1 binnen.

Teleurstelling bij de spelers van Viktoria Plzen na de late 2-2

In de hectische slotfase van het duel, waarin beide ploegen vele kansen hadden weten te creëren, werd eerst nog een Russisch doelpunt afgekeurd. Na een duwfout kwam de bal in de 95ste minuut echter op de stip van de Tsjechen te liggen. Nikola Vlasic maakte geen fout: 2-2.