Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit
NOS Voetbal

Juve wint ondanks rode kaart Ronaldo, Pogba helpt United op weg

Het debuut in de Champions League van Cristiano Ronaldo voor Juventus heeft slechts een half uur geduurd. Zonder Ronaldo slaagde Juventus er toch in met 2-0 te winnen bij Valencia.

Beide goals werden gemaakt vanaf elf meter en beide keren stond Miralem Pjanic achter de bal.

Ronaldo werd in de 29ste minuut met een directe rode kaart weggestuurd omdat hij volgens scheidsrechter Felix Brych een overtreding had begaan op Jeison Murillo.

Onvrede bij Cristiano Ronaldo na zijn rode kaart

Onvrede

De verdediger van Valencia ging na contact met Ronaldo naar de grond, tot onvrede van de Portugese sterspeler. Ronaldo schreeuwde hem wat toe en trok vluchtig aan het haar van de verdediger.

Brych vroeg zijn assistenten op hulp en toonde Ronaldo niet veel later de rode kaart. Vol onbegrip verliet de winnaar van de Champions League van vorig jaar (toen in dienst van Real Madrid) het veld. Het was voor de 33-jarige Ronaldo zijn eerste rode kaart in de Champions League.

In de slotfase kreeg Valencia een strafschop, maar de inzet van Daniel Parejo werd gekeerd door Wojciech Szczesny.

Paul Pogba schiet vanaf elf meter de 0-2 binnen

In dezelfde groep won Manchester United met ruime cijfers van het Zwitserse Young Boys, dat vorig seizoen FC Basel afloste als kampioen. Paul Pogba nam twee van de drie goals voor zijn rekening in Bern.

Pogba knalde na ruim een half uur fraai binnen met links en vlak voor rust benutte hij een strafschop. Anthony Martial bepaalde in de tweede helft de eindstand met een van richting veranderd schot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl