D66-leider Pechtold
NOS NieuwsAangepast

Pechtold: laat Rutte Britten vertellen dat ze in de EU moeten blijven

D66-leider Pechtold wil dat premier Rutte er bij de Britse regering op aan gaat dringen om alsnog bij de EU te blijven. Dat zei hij bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Rutte zou moeten pleiten voor een "exit van de brexit".

Volgens Pechtold is het niet alleen funest voor de Britten zelf dat ze de Europese Unie verlaten, maar is het ook "een levensgroot risico" voor de Nederlandse economie en de bedrijven.

Pechtold zei dat het kabinet goed uit de startblokken is gekomen, maar dat er nog veel hordes zijn te nemen.

PvdA-voorman Asscher zei juist dat het kabinet niet genoeg doet voor mensen met weinig inkomen. Hij kwam samen met GroenLinks en SP met een tegenbegroting die diverse maatregelen van het kabinet terugdraait, en juist extra geld uittrekt voor mensen in de zorg, in het onderwijs en bij de politie.

Pechtold: "Rutte moet pleiten voor exit van brexit"

Gouden moment

De PvdA-leider zei dat dit "gouden moment in onze economie" beter moet worden aangewend dan nu gebeurt. "We moeten niet doorgaan met die stapel cadeaus voor bedrijven die het helemaal niet moeilijk hebben."

Asscher zei zich ook grote zorgen te maken over de woningnood. "Voor ons is wonen is een grondrecht; voor dit kabinet lijkt wonen vooral een markt."

Asscher en Dijkhoff: wie is het positiefst?

ChristenUnie-leider Segers pleitte ervoor de "Berlijnse muur tussen de publieke omroep en kranten te beslechten". Volgens Segers moet het kabinet werken aan een pluriform en kwalitatief publiek bestel dat bestand is tegen de veranderingen in de media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl