Oranje viert de winst op Egypte
NOS Sport

Volleyballers kloppen zwakke broeder Egypte in laatste groepsduel

De volleyballers van Oranje, die al zeker waren van de volgende ronde, hebben ook hun laatste groepswedstrijd gewonnen. In het Bulgaarse Roese werd Egypte in vier sets verslagen: 25-18, 25-21, 23-25, 25-16.

In de World League van vorig jaar won Nederland, de nummer 25 van de wereld, beide confrontaties met Egypte (FIVB-13) en na de stunts tegen Brazilië en Frankrijk werd niet minder dan een zege verwacht van Oranje.

Wouter ter Maat en Michael Parkinson

Werken

Die kwam er ook, al moest Nederland er hard voor werken. In de eerste set bleef Egypte bij tot 7-7 en in de tweede tot 10-11, maar in de eindfase was Oranje scherper.

In de derde set werd Nederland slordiger. Bondscoach Gido Vermeulen besloot te wisselen en in set vier serveerde Wouter ter Maat (van 11-12 naar 20-12) Oranje naar de winst.

Aan kop

Door de vierde zege in vijf duels gaat Nederland voorlopig aan kop in groep B. Canada, de enige ploeg die van Nederland won, staat tweede met negen punten, maar moet nog twee wedstrijden in de groep spelen.

Op welke van de eerste drie plaatsen Nederland in de groep eindigt, is afhankelijk van de laatste groepswedstrijden. De beste vier landen gaan door naar de tweede fase van het WK, waarin vier groepen van vier landen tegen elkaar spelen.

In die tweede fase krijgt Nederland de punten mee die gepakt zijn tegen tegenstanders die ook naar de tweede ronde gaan. In dit geval tegen Canada, Frankrijk en Brazilië. De tweede ronde telt vier groepen van vier landen. Nederland zal starten met vijf punten.

Stand in groep B

1. Nederland 5-11
2. Canada 3-9
3. Frankrijk 4-8
4. Brazilië 3-5
5. Egypte 5-3
6. China 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl