Phillip Cocu bij Fenerbahçe

Gouden wissel bezorgt Cocu cruciale zege

Phillip Cocu kan opgelucht ademhalen. Na een roerige start, waarin Fenerbahçe werd uitgeschakeld voor de Champions League en de Turkse topclub slechts een overwinning wist te boeken in vier competitieduels, won de ploeg van Cocu met 1-0 bij Konyaspor.

Na ruim een uur werd de Macedonische invaller Eljif Elmas de verlosser van Fenerbahçe. Op dat moment stond Elmas pas zeven minuten in het veld.

Konyaspor beter

Konyaspor, met acht punten uit vier duels een stuk beter gestart dan de ploeg van Cocu, kreeg in de eerste helft de beste kansen. Fenerbahçe mocht van geluk spreken dat een van die kansen op de lat belandde.

Ook na de rust leek een doelpunt van de thuisclub waarschijnlijker dan een van Fenerbahçe. De treffer van invaller Elmas, die door Yassin Benzia werd vrij gespeeld, was dan ook niets minder dan een bevrijding.

Donderdag wacht Fenerbahçe de lastige Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Zondag staat de topper tegen Besiktas op het programma.

Besiktas en Galatasaray winnen

Besiktas won zaterdag moeizaam met 2-1 van Yeni Malatyaspor. Ryan Babel maakte de tweede treffer voor Besiktas, dat kort daarna met tien man kwam te staan na een rode kaart van de Chileense mannetjesputter Gary Medel.

Kampioen Galatasaray loste vrijdag Kasimpasa al af als koploper in de Süper Lig. In het onderlinge duel won Galatasaray, mede dankzij twee treffers van Garry Rodriguez, met 4-1.