Cristiano Ronaldo viert zijn eerste doelpunt
NOS Voetbal

Cristiano Ronaldo laat Juve-fans eindelijk juichen, spugende Costa door het stof

Liefst 320 minuten moesten ze erop wachten. Vandaag werd het geduld van de Juve-fans beloond. Tegen Sassuolo (2-1) maakte Cristiano Ronaldo zijn eerste twee doelpunten namens zijn nieuwe werkgever Juventus.

De eerste van Ronaldo in Italiaanse dienst was zeker niet zijn mooiste. De Portugees, die door trainer Massimiliano Allegri opnieuw als diepste spits werd opgesteld, reageerde alert bij een scrimmage voor het doel van de bezoekers.

Daar bleef het niet bij, want een kwartier na zijn eerste treffer maakte Ronaldo ook zijn tweede. Dit keer werd hij door Emre Can vrij voor doelman Andrea Consigli gezet.

De gretige Ronaldo ging op zoek naar een hattrick en hoopte die te vinden door in de zestien meter naar de grond te gaan. Arbiter Daniele Chiffi, slechts twee maanden ouder dan Ronaldo, ging niet in op de smeekbeden van de Portugees.

Cristiano Ronaldo mocht eindelijk zijn handelsmerk tonen na een doelpunt voor Juventus

In blessuretijd werd het toch nog even spannend, toen Khouma Babacar de aansluitingstreffer maakte voor de bezoekers.

Drie keer 'rood' voor Costa

Bij Douglas Costa sloegen de stoppen na die tegentreffer om onduidelijke redenen door, wat hem op een meer dan terechte rode kaart kwam te staan.

De Braziliaan gaf binnen een minuut een elleboog en een kopstoot en als klap op de vuurpijl spuugde hij Federico Di Francesco - zoon van Roma-coach Eusebio Di Franceso - in het gezicht.

Het leverde hem in enkele seconden tijd een gele én een dieprode kaart op. Douglas Costa kan een lange schorsing tegemoet zien.

Na de wedstrijd bood Douglas Costa uitvoerig op zijn Instagram-pagina zijn excuses aan voor zijn wangedrag.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle fans van Juventus", liet de Braziliaanse middenvelder weten. "Ik verontschuldig me ook bij mijn teamgenoten, die altijd bij me zijn in goede en slechte tijden. Wat ik deed was lelijk, daar ben ik me van bewust en ik bied mijn excuses aan iedereen aan. Ik maak duidelijk dat dit incident niet overeenkomt met wat ik altijd heb laten zien in mijn carrière."

AS Roma laat zege glippen

Eerder op de dag leed het kwakkelende AS Roma al voor de derde keer op rij puntenverlies. Tegen hekkensluiter Chievo, dat deze week bovendien drie punten in mindering en een boete van 200.000 euro kreeg opgelegd vanwege gesjoemel met de boekhouding, gaven de Romeinen een 2-0 voorsprong uit handen.

Stephan El Sharaawi en Bryan Cristante zorgden in de eerste helft voor de comfortabele voorsprong van Roma, maar in de tweede helft trokken Valter Birsa en Mariusz Stepinski de stand gelijk.

Ontzetting bij AS Roma na de gelijkmaker van Chievo

De kater voor Roma, waar Rick Karsdorp en Justin Kluivert beiden invielen, had nog groter kunnen zijn als Emanuele Giaccherini in blessuretijd het vizier op scherp had staan.

Beroerde start

AS Roma beleeft een beroerde start van het seizoen. De Romeinen verzamelden slechts vijf punten in vier duels, goed voor de achtste plaats.

Komende woensdag krijgt Roma de kans zich te revancheren in de Champions League. Woensdag gaat de halvefinalist van de afgelopen editie op bezoek bij titelverdediger Real Madrid.

Ook Juventus reist deze week af naar Spanje. Woensdag is Valencia de tegenstander in het miljoenenbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl