NOS Sport

Nederland grijpt strohalm in Davis Cup-duel met Canada

Rojer en Middelkoop brengen Oranje terug in Davis Cup

De Nederlandse tennissers hebben in de play-offs van het toernooi om de Davis Cup de achterstand tegen Canada in Toronto teruggebracht tot 2-1.

Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop wonnen het dubbelspel van Daniel Nestor en Vasek Pospisil in vier sets: 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

De 46-jarige Nestor, die zijn laatste wedstrijd in de Davis Cup speelde, werd bij 3-4 in de derde set aan een achillespeesblessure behandeld. Het oponthoud brak het ritme bij Nederland niet. Zowel Middelkoop als Rojer leverde daarna een lovegame af.

In de vierde set plaatsten de Nederlanders een break op 3-3. Toen Middelkoop serveerde voor de winst, moesten ze nog wel een Canadees breakpoint wegwerken voordat het eerste matchpoint werd verzilverd.

Oranje was vrijdag 2-0 achter gekomen door nederlagen van Thiemo de Bakker en Robin Haase in het enkelspel. De Bakker ging in drie sets ten onder tegen Milos Raonic, Haase boog na vijf sets voor Denis Shapovalov.

Haase treft zondag Raonic en zal dan moeten winnen om het team van captain Paul Haarhuis in de strijd te houden.

Inzet in Toronto is de status van geplaatst land bij de loting voor het vernieuwde Davis Cup-toernooi in 2019. De winnaar is een van de twaalf landen die in de voorronde gekoppeld worden aan een, op papier, minder sterk land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl