Arjen Robben na zijn doelpunt tegen Leverkusen
NOS Voetbal

Uithaal Robben hoogtepunt in zege Bayern op Bayer, eerste goal Dilrosun

Mede dankzij een schitterende goal van Arjen Robben heeft Bayern München als enige Duitse club na drie duels het maximaal aantal punten. In eigen huis werd Bayer Leverkusen met 3-1 verslagen.

Na hands van Thiago verzuimde Kevin Volland Leverkusen vanaf de stip op voorsprong te zetten. De penalty moest echter over omdat Bayern-spelers te vroeg inliepen en nu schoot Wendell feilloos raak.

Robben schiet raak

Corentin Tolisso maakte kort daarna al de 1-1 na zich door de defensie gewurmd te hebben en Robben bepaalde de ruststand met een fraaie volley op 2-1.

Hij kreeg de bal door een verdediger in zijn voeten gekopt, nam de bal aan en joeg hem hoog het doel in. Het was zijn 97ste goal in de Bundesliga en zijn 140ste in totaal voor Bayern.

Na de pauze bleef Bayern sterker, maar pas kort voor tijd viel de 3-1. De voor Tolisso ingevallen James Rodríguez kopte uit een voorzet van Thiago bij de tweede paal raak.

Leverkusen eindigde het duel met tien man. Karim Bellarabi kreeg rood na een smerige overtreding op Rafinha, die het veld geblesseerd moest verlaten.

Jonge Nederlander scoort

Bij VfL Wolfsburg-Hertha BSC maakte de 19-jarige Nederlander Javairo Dilrosun zijn debuut in de basis. De vleugelaanvaller maakte met een schuiver in de verre hoek de openingsgoal. Het was zijn eerste treffer in Duitse dienst.

Javairo Dilrosun (m) wordt gefeliciteerd na zijn eerste goal voor Hertha

Dilrosun speelde eerder bij Manchester City, dat hem uit de jeugd van Ajax plukte.

Tot de 87ste minuut bleef het 0-1, maar door drie late goals eindigde het duel in 2-2. Wout Weghorst speelde de volle negentig minuten, maar kwam niet tot scoren.

Wisselspeler Jean-Paul Boëtius zag zijn club FSV Mainz winnen van FC Augsburg: 2-1. Joshua Brenet en Justin Hoogma bleven op de bank bij Hoffenheim, dat met 2-1 verloor bij Fortuna Düsseldorf.

Uitslagen Bundesliga 15 september

Mainz 05 Augsburg 2-1
Bayern München Bayer Leverkusen 3-1
Fortuna Düsseldorf Hoffenheim 2-1
RB Leipzig Hannover 96 3-2
Wolfsburg Hertha BSC 2-2
Borussia Mönchengladbach Schalke 04 2-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl