NOS Sport

Davis Cup: ook Haase verliest, Oranje 2-0 achter

Haase verliest vijfsetter van Shapovalov

De Nederlandse tennisploeg staat in de play-offs van de Davis Cup tegen Canada met 2-0 achter. Zowel Thiemo de Bakker als Robin Haase verloor zijn enkelpartij.

Haase verspeelde tegen de 19-jarige Denis Shapovalov een 2-0 voorsprong en boog uiteindelijk in vijf sets: 6-3, 6-3, 5-7, 3-6, 4-6. De Bakker kon niet stunten tegen Milos Raonic: 3-6, 2-6, 2-6.

Shapovalov is de nummer 34 van de wereld en staat te boek als toptalent. Toch trok Haase, 10 plekken lager op de wereldranglijst, de eerste twee sets met overtuigend spel vrij eenvoudig naar zich toe.

Zes breakpoints

Het kantelpunt in de partij kwam bij een 5-5 stand in de derde set. Shapovalov overleefde op miraculeuze wijze zes breakpoints van Haase, om vervolgens op zijn eerste breakpoint zelf wel direct toe te slaan.

In de vijfde set verspeelde Haase nog een 3-1 voorsprong. Bij 4-4 werd de Nederlander opnieuw gebroken, waarna Shapovalov de partij kon uitserveren.

Davis Cup: De Bakker kan Raonic geen pijn doen

Eerder op de dag was De Bakker in de openingspartij volslagen kansloos tegen Raonic, de nummer 20 van de wereld. De eenzijdige partij, waarin de Canadees 21 aces sloeg (tegenover slechts twee voor De Bakker), duurde een uur en 44 minuten.

De Bakker begon nog aardig aan het duel en wist Raonic in de beginfase twee keer een servicegame af te snoepen. De nummer 236 van de wereld serveerde zelf echter erg matig en leverde zijn service in de eerste set maar liefst drie keer in.

28 minuten

In de tweede set kon De Bakker tot 2-2 bijblijven, maar vier games later was die set - die slechts 28 minuten duurde - al voor Raonic.

De derde set kende hetzelfde beeld: De Bakker moest hard werken voor ieder punt en Raonic hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Met een vlammende smash klaarde hij de klus.

Milos Raonic

Zaterdag staat het dubbelspel op het programma. Waarschijnlijk zullen Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop het dan opnemen tegen Vasek Pospisil en Daniel Nestor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl