NOS Nieuws

Glennis Grace blaast jury omver in halve finale America's Got Talent

Een staande ovatie kreeg Glennis Grace na haar optreden in de halve finale van America's Got Talent. Met het nummer This Woman's Work van Kate Bush wist Glennis de jury compleet omver te blazen.

Glennis Grace blaast jury omver in halve finale America's Got Talent

"Wauw, wauw, yes, yes, yes! Dit is een van mijn favoriete nummers en jij hebt het zo mooi gezongen!", reageerde jurylid Mel B uitzinnig. "Elke noot was perfect! Yes, yes, yes!"

Ook Heidi Klum was zeer te spreken over het optreden van Glennis. "Ik kan alleen maar doorgaan met 'yes, yes, yes', want ieder moment met jou is een speciaal, gedenkwaardig moment. Iedere keer weer laat je ons zien dat jij in de finale thuishoort. Het was fantastisch!"

'Perfectie'

Zelfs jurylid Simon Cowell, die bekendstaat als streng jurylid, had alleen maar lof. "Glennis, dit was het beste optreden van de avond. Je stem was goed en het nummer was een fantastische keuze. Het was emotioneel, het was classy, het is zoals je het aan de lopende band doet. Briljant!"

"Perfectie", noemde vierde jurylid Howie Mandel het optreden. "Je deed alles goed; je ziet er geweldig uit, je klonk geweldig. Dankjewel!"

Of Glennis Grace doorgaat naar de finale wordt morgen bekend. Kijkers hebben 24 uur om te stemmen. Als Glennis doorgaat staat ze op 18 september in de finale en maakt ze kans op een miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Uitvergroten

Henk Kasius, beheerder van een fanpagina over de artiest, is "plaatsvervangend trots" op zijn idool. "Ik was blij verrast door de keuze van het nummer. En de uitvoering was natuurlijk weer briljant", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Als Grace niet in de finale komt, dan is het wat Kasius betreft ook prima. "In het ergste geval gaat ze niet door. Dan heeft ze al vier keer voor een miljoenenpubliek opgetreden, daar komt al heel veel uit." De fan gaat wel moeite doen om te stemmen, door via een vpn-verbinding een account aan te maken.

Het beeld dat in Amerika van Grace bestaat, dat ze net begint terwijl ze in Nederland beroemd is en al decennia optreedt, is volgens Kasius niet te wijten aan zijn idool. "Daar heeft ze niet zoveel over te zeggen. Net als over de liedjeskeuze en kledingkeuze. Ze pikken iets van je op en dat vergroten ze constant uit."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl