In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

A20 bij Rotterdam tijdelijk dicht door wateroverlast

De snelweg A20 boven Rotterdam is vanmorgen in beide richtingen helemaal afgesloten geweest. De regen had de weg veranderd in een zwembad, schrijft RTV Rijnmond. De weg werd afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Kleinpolderplein. Het water is weggezogen.

De Rotterdamse brandweer kreeg meer dan zestig meldingen gekregen van wateroverlast. Dat varieert van ondergelopen kelders tot straten die blank staan.

In de buurt van Rotterdam The Hague Airport is door de buien olie van een aantal bedrijven op de weg terechtgekomen.

Op de Lijnbaan in het centrum van Rotterdam zakte een veegwagen door de straat tegen een winkel aan door een sinkhole.

Ook op andere plekken in de Randstad veroorzaken hevige buien overlast. Door blikseminslag op het spoor bij Hilversum reden de hele ochtend geen treinen tussen Hilversum en Utrecht. De stationshal van Hilversum Centraal stroomde vol wachtende, schuilende mensen, meldt NH Nieuws. Inmiddels rijdt het treinverkeer weer normaal.

In onder andere Amersfoort, Woerden, Soest en Kockengen kwamen straten blank te staan door de regen. Woerden spande de kroon: daar viel tot nu toe 78 millimeter water. Dat is net zoveel als er normaal in de hele maand september valt, schrijft RTV Utrecht.

In een huis bij een manege in Breukelen sloeg de bliksem in. Er ontstond geen brand in het huis, wel raakte het dak flink beschadigd doordat dakpannen naar beneden vielen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl