NOS Voetbal

Koeman: 'Bewust voor Bergwijn bij Jong Oranje gekozen'

Koeman: 'Heb Bergwijn bewust bij Jong Oranje gelaten'

Steven Bergwijn moet Jong Oranje gaan helpen aan kwalificatie voor het EK 2019. Dat was de verklaring van bondscoach Ronald Koeman waarom hij de PSV-aanvaller niet heeft geselecteerd voor de interlands tegen Peru en Frankrijk.

"Jong Oranje vecht voor zijn laatste kans. Ik schat Bergwijn hoog in, dat hij daar van grote waarde kan zijn", vertelde Koeman tijdens de persconferentie. "Helaas voor hem, maar daarom heb ik toch voor Justin Kluivert gekozen."

Koeman deelde die boodschap telefonisch mee aan Bergwijn en diens clubcoach Mark van Bommel.

Steven Bergwijn

Jong Oranje moet zien te winnen van Engeland (donderdag) en Schotland (dinsdag) om nog eerste in de kwalificatiepoule te worden. De Engelsen zijn momenteel koploper.

Koeman liet ook zijn licht schijnen over de keuze van Ajacied Noussair Mazraoui voor Marokko. "Ik was niet verrast door zijn keuze. Ik betreur het wel", aldus de bondscoach.

"We hebben er alles aan gedaan. We zullen binnenkamers moeten gaan bespreken hoe we dit in de toekomst moeten gaan aanpakken."

Afscheid Sneijder

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Peru van komende donderdag vormt het officiële afscheid van Wesley Sneijder. Volgens Koeman botst dat niet met de voorbereiding op het Nations League-duel met Frankrijk op zondag.

"We hebben daar geen last van. Wesley verdient dit", zei Koeman. "Hij was niet bij de evaluatie van de vorige duels en traint de komende dagen ook niet mee. We zijn maar een kleine week bij elkaar."

Koeman ziet de wedstrijd tegen Frankrijk (zondag) in de Nations League niet als een oefenduel. "Er staan punten en geld op het spel, dus dit is zeker iets anders dan een oefenduel."

Oranje weer bij elkaar, maar zonder Bergwijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl