Mark van Bommel
NOS Voetbal

Van Bommel: 'PSV was extreem slagvaardig deze transferperiode'

Hij prijst de directie, de scouting en indirect ook zichzelf. Mark van Bommel is zeer tevreden met de behaalde resultaten van zijn club in de voorbije transferperiode. "Extreem slagvaardig", zegt de trainer, die vanavond (19.45 uur) met PSV Willem II ontvangt in de eredivisie.

Zelf had hij bij al die transferdeals ook een behoorlijke vinger in de pap. "Toen ik hier kwam - ik werd halverwege juni gevraagd - was de selectie al goed. En die hebben wij alleen maar sterker gemaakt."

Een aantal transfers was voordat Van Bommel zijn jawoord gaf aan PSV dus al beklonken. Nick Viergever kwam bijvoorbeeld van Ajax naar Eindhoven en de backs José Angelino (Manchester City) en Denzel Dumfries (sc Heerenveen) werden aangetrokken.

Van Bommel: PSV extreem slagvaardig op transfermarkt

Van Bommel drukte vervolgens zijn stempel met de komst van Trent Sainsbury. De verdediger werkte dit jaar met Mark van Bommel samen bij het Australisch nationale elftal. Datzelfde geldt voor linksback Aziz Behich, die op de slotdag van de transfermarkt werd overgenomen van Bursaspor in Turkije.

"Het gaat allemaal in samenspraak. Als je ons (Van Bommel en technisch directeur John de Jong, red.) bij elkaar zet, dan moeten we allebei akkoord zijn over een speler."

"Of wij een kampioenswaardige selectie hebben? Het maakt niet uit wat voor selectie wij hebben. Als je bij PSV speelt, speel je altijd voor het kampioenschap."

Met Ryan Thomas had de trainer pech. De Nieuw-Zeelandse middenvelder kwam over van PEC Zwolle, maar raakte zwaar geblesseerd. Thomas is vrijdag geopereerd aan zijn knie.

Érick Gutiérrez

Op de positie van Thomas zag Van Bommel tot zijn genoegen dat PSV er op de valreep in slaagde de Mexicaan Erick Gutiérrez los te weken bij CF Pachuca. De deal werd woensdag een half uur voor de aftrap van PSV-BATE Borisov beklonken.

"Een slimme, sterke en balvaste speler die het spel kan versnellen", vertelt de coach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl