Frank Kessié viert zijn doelpunt met Gonzalo Higuaín

AC Milan in extremis voorbij AS Roma bij rentree Karsdorp

AC Milan heeft de thuiswedstrijd tegen AS Roma met 2-1 gewonnen. In de vijfde minuut van de blessuretijd besliste Patrick Cutrone het duel: 2-1.

AS Roma begon de wedstrijd met Rick Karsdorp in de basis en Justin Kluivert op de bank. Voor rechtsback Karsdorp betekende het zijn rentree na 10 maanden blessureleed. Sinds zijn overgang van Feyenoord naar de Italiaanse hoofdstad, medio 2017, speelde hij welgeteld één competitieduel. Bij dat debuut in oktober 2017 scheurde hij de kruisband in zijn linkerknie af.

Franck Kessié opende in San Siro kort voor rust de score. Na een uur spelen maakte Federico Fazio de gelijkmaker. Daarna werd door ingrijpen van de VAR zowel een doelpunt van AC Milan als van AS Roma afgekeurd.

Karsdorp (gewisseld in de 77ste minuut) en Kluivert (geen speeltijd) zagen vervolgens vanaf de bank ver in de blessuretijd AC Milan met de winst ervandoor gaan.