In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Politieacties bij PSV, volgende week weer acties

Politiebonden hebben vanavond actiegevoerd bij de voetbalwedstrijd PSV-BATE Borisov. Op drie toegangswegen naar het stadion in Eindhoven deelden agenten flyers uit met de mededeling "Uw veiligheid is niet gegarandeerd", liet de politiebond ACP aan Omroep Brabant weten.

De gemeente en de bonden hadden afgesproken dat de acties alleen mochten doorgaan als de openbare orde en veiligheid niet in gevaar zouden komen.

In de praktijk betekende dat volgens de ACP dat de fuiken direct verwijderd zouden worden als de (verkeers-)veiligheid in het gedrang komt.

Actie bij Utrecht Centraal

De politiebonden kondigden ook aan dat maandag tijdens de ochtendspits actie wordt gevoerd op station Utrecht Centraal. De politie zegt dat reizigers rekening moeten houden met vertraging.

Ook roepen de bonden agenten op om actie te voeren bij het vragenuur dinsdag in de Tweede Kamer, het eerste na het zomerreces. Agenten delen bij Utrecht Centraal flyers uit en demonstreren met spandoeken, de bedoeling is dat ze dat in Den Haag ook zullen doen.

De actie is volgens de bonden ook bedoeld voor de persoonsbeveiligers die vallen onder de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, die onder anderen PVV-leider Wilders beveiligen.

Fortuna Sittard

Eerst staat nog een protest gepland tijdens de voetbalwedstrijd van komende zaterdag tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht. Burgemeester Cox van Sittard-Geleen overweegt een verbod op die wedstrijd als de veiligheid niet gegarandeerd is, meldt RTV Utrecht.

Net als in Eindhoven hebben de politiebonden aangekondigd dat ze in Sittard niet werken in of bij het stadion. In plaats daarvan houden ze een cao-bijeenkomst in de buurt.

Lagere werkdruk

Burgemeester Cox heeft Fortuna Sittard gevraagd snel aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen. Op grond daarvan zal hij een besluit nemen over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd.

De agenten voeren actie omdat ze een betere cao en een lagere werkdruk willen.

Advertentie via Ster.nl