Loris Karius in gedachten verzonken na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid
NOS Voetbal

Besiktas gunt blunderende Karius kans op eerherstel

Besiktas, de Turkse club van Jeremain Lens en Ryan Babel, neemt doelman Loris Karius op huurbasis van Liverpool over. Karius wordt voor twee jaar gehuurd.

Voor de Duitser was het na zijn twee blunders in de verloren finale van de Champions League tegen Real Madrid einde oefening op Anfield.

De Braziliaan Allison, die voor ruim 70 miljoen euro van AS Roma overgenomen werd, is inmiddels de eerste keus bij Liverpool.

De 25-jarige doelman, die in eigen land bij FSV Mainz als een groot talent te boek stond, speelde 49 keer voor the Reds, met 47 tegengoals en 22 clean sheets als resultaat.

In mei wist Karius alle schijnwerpers op zich gericht door twee kapitale fouten te maken in de finale van de Champions League. Liverpool verloor die wedstrijd met 3-1.

Karius kreeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deze zomer nog wel een warm onthaal van de Liverpool-fans, maar ging tot overmaat van ramp andermaal in de fout. Door zijn onfortuinlijke acties werd Karius een mikpunt van spot op sociale media.

Eerherstel

In Turkije krijgt Karius de kans op eerherstel. De Turken maken 2,5 miljoen euro over naar Engeland om Karius twee seizoenen te huren. Bovendien wordt de huur automatisch omgezet in een definitieve transfer als de Duitse doelman zich met Besiktas plaatst voor Europa. Zelfs de transfersom is al vastgesteld: zo'n 8 miljoen euro.

Afgelopen seizoen stond de Spaanse keeper Fabri op doel, maar die werd verkocht aan Fulham. In de eerste twee competitieduels stond de 34-jarige voormalig Turks international Tolga Zengin in het doel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl