Marino Pusic, de trainer van FC Twente

Twente blijft in Helmond steken op gelijkspel

Vier ploegen zijn de eerste twee speelronden in de Keuken Kampioen Divisie schadevrij doorgekomen: Go Ahead Eagles, Roda JC, RKC Waalwijk en TOP Oss. Puntverlies was er wel voor FC Twente op bezoek bij Helmond Sport: 2-2.

FC Twente had op het kunstgras in Helmond een veldoverwicht, maar liep in de 57ste minuut in de val van de counter. Furgill Zeldenrust knalde raak voor de ploeg die vorig jaar als voorlaatste eindigde. Een kwartier voor het einde maakte Helmond Sport-verdediger Joeri Poelmans ongelukkig hands waarna Tom Boere de toegekende penalty benutte.

In een knetterende slotfase met grote kansen over en weer leek Helmond Sport alsnog te gaan winnen na een goal van Bart Meijers in de 89ste minuut. Maar meteen na de aftrap lag de 2-2 er al in door Jari Oosterwijk.

Tom Boere scoort voor FC Twente

Na de klinkende 5-0 overwinning van vorige week tegen Jong FC Utrecht won Go Ahead Eagles ook bij FC Eindhoven: 1-2. Istvan Bax en Richard van der Venne tekenden voor de Deventer-doelpunten.

TOP Oss was met 4-1 veel te sterk voor Jong PSV. Huseyn Dogan scoorde twee keer, waarvan één uit een penalty. Vorige week won TOP met 2-0 bij MVV.

Roda JC wint weer

Mario Engels was de grote man bij de tweede overwinning van Roda JC. De ploeg uit Kerkrade won met 1-2 bij Almere City en Engels tekende voor beide Limburgse treffers.

RKC Waalwijk kwam twee keer terug van achterstand bij FC Den Bosch en won met 2-3. Mario Bilate maakte de laatste twee goals voor de Waalwijkers, die vorige week Telstar met 1-0 versloegen