NOS Voetbal

Van Bommel na knotsgekke zege PSV: 'Dit kan ik niet beschrijven'

Van Bommel na knotsgekke zege PSV: 'Dit kan ik niet beschrijven'

Mark van Bommel moest even bijkomen na de 3-2 overwinning van PSV op BATE Borisov in de Champions League. De Eindhovenaren hadden in een knotsgekke slotfase nog de gelijkmaker om de oren gekregen en waren eerder in de wedstrijd al met 1-0 achtergekomen en werden toen overlopen.

"Als je ziet hoe we terugkomen, dat kan ik niet beschrijven", zei hij op de persconferentie na de wedstrijd. "We kregen die penalty en opeens was het vertrouwen terug. In het begin waren we onder de indruk van de tegenstander. Ze speelden erg agressief."

Uitermate tevreden

Na de 2-1 voorsprong had PSV uit moeten lopen naar 3-1, 4-1 of zelfs 5-1, maar diverse grote kansen werden niet benut. Van Bommel: "Daar doe je jezelf gewoon tekort. Maar als je ziet dat we in de slotfase van 2-2 toch nog op 3-2 komen, moet je gewoon uitermate tevreden zijn."

De coach, die zijn Europese debuut maakte als hoofdtrainer, had daar een flink aandeel in. De winnende goal werd gemaakt door een speler die hij net had laten invallen: Donyell Malen. Afgelopen weekend was er tegen Fortuna Sittard eenzelfde scenario met Dante Rigo.

"Daar ben je als coach natuurlijk heel blij mee, maar het mooiste is dat je ziet dat iedereen het elkaar gunt. Het maakt niet uit wie er scoort, iedereen juicht", aldus Van Bommel.

Malen kan Champions League ruiken

Malen denkt dat hij met zijn eerste balcontact scoorde en ook dat PSV deze voorsprong in de thuiswedstrijd niet meer gaat weggeven: "Ik kan de Champions League ruiken."

Matchwinner PSV: 'Dit geven we niet meer weg, denk ik'

Verdediger Nick Viergever was voorzichtiger in zijn uitspraken. "Dat is altijd gevaarlijk om te zeggen, dat je het niet meer weg gaat geven. Het is een goed resultaat. Dit moet een boost geven. Hopen op een vol stadion in Eindhoven."

Viergever: 'Deze overwinning kenmerkt de ploeg'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl