NOS Voetbal

Van Bommel: 'Niet denigrerend over BATE Borisov praten'

Van Bommel wil niets weten van onderschatting BATE Borisov

Mark van Bommel hoopt dinsdagavond een onverstoorbaar PSV te zien in de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren spelen in Wit-Rusland de heenwedstrijd tegen het ervaren BATE Borisov.

De club, die al twaalf jaar op rij kampioen van Wit-Rusland is, geniet relatief weinig bekendheid in Nederland, maar haalde sinds 2008/2009 al vijf keer de groepsfase van de Champions League. PSV haalde in die periode drie keer de Champions League.

'Je vraagstelling is denigrerend'

Bij Van Bommel is er dan ook geen centimeter ruimte voor onderschatting van de opponent, al proeft hij dit wel bij de Nederlandse pers. "Ik merk aan je vraagstelling dat je vrij denigrerend over BATE Borisov praat", reageert hij desgevraagd op de waarschijnlijk overwegend verdedigende intenties van de tegenstander.

"Zij hebben de afgelopen tien jaar vaker Champions League gespeeld dan PSV. Dat zegt volgens mij genoeg over het niveau van BATE Borisov", aldus Van Bommel onder toeziend oog van de meegereisde superadviseur Bert van Marwijk.

Mark van Bommel en Bert van Marwijk tijdens de training in het stadion van Borisov

Ook in aanloop naar Fortuna Sittard-PSV wees Van Bommel het journaille erop dat de tegenstander wordt door menigeen onderschat. Het is een beproefde methode om de druk bij zijn team weg te nemen.

Overigens verwacht hij inderdaad dat de Wit-Russen dinsdagavond niet de poort wagenwijd opengooien. "Maar dat kan dinsdag anders zijn", houdt Van Bommel, zoals een trainer betaamt, met alle scenario's rekening.

Van Bommel weet dat er in het tweeluik met BATE Borisov een slordige 35 miljoen euro op het spel staat. Dat is het bedrag wat PSV ontvangt bij kwalificatie voor de groepsfase.

"Met het financiële verhaal houd ik mij in principe niet bezig", zegt Van Bommel. "Wij willen gewoon de Champions League bereiken, maar inderdaad, daar hangt wel een bedrag aan vast."

Onverstoorbaar

Om de groepsfase met PSV te bereiken benadrukt Van Bommel een belangrijke kwaliteit om kwalificatie te bewerkstelligen.

"We moeten onverstoorbaar zijn", vindt Van Bommel. "Of het nou de Champions League, de eredivisie of een oefenwedstrijd is. Je moet altijd met dezelfde intentie het veld ingaan. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan."

Pablo Rosario en Luuk de Jong betreden het trainingsveld in Borisov

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl