Gareth Bale viert zijn doelpunt tegen Getafe

Real Madrid heeft zonder Ronaldo geen kind aan Getafe

Real Madrid is het seizoen zonder Cristiano Ronaldo begonnen met een gemakkelijke zege op Getafe, de ploeg uit een voorstad van Madrid: 2-0.

Bij Madrid zat keeper Thibaut Courtois op de bank. Keylor Navas kreeg de voorkeur van trainer Julen Lopetegui. Courtois, die deze zomer overkwam van Chelsea, kampte deze week met knieklachten en trainde niet volledig mee.

Eenrichtingsverkeer

Hoe goed Getafe het vorig jaar ook deed (de ploeg werd achtste): het was eenrichtingsverkeer in Madrid. Real had in de openingsfase ongeveer tachtig procent balbezit. Dat leidde ook tot diverse mogelijkheden. Zo kopte Gareth Bale na een kwartier spelen heel fraai op de lat boven keeper David Soria.

Niet veel later leidde een nieuwe actie van de Madrileense aanvaller wel tot een goal. Bale zette na twintig minuten spelen voor, keeper Soria werkte met één hand weg en verdediger Daniel Carvajal stond precies op de goede plek om in te koppen.

Dani Carvajal

Net voor rust schoot Sergio Ramos - naar wat hij dacht - Madrids tweede binnen, maar de goal telde niet, omdat Ramos een overtreding maakte op Leandro Cabrera.

Fout

Even leek het spelbeeld aan het begin van de tweede helft wat opener te worden. Maar dat was tijdelijk. Getafe-verdediger Djene leed balverlies dichtbij zijn eigen zestienmetergebied en van die knullige fout kon Marco Asensio profiteren. Hij gaf een knappe voorzet op Bale die de 2-0 binnenschoot.

Getafe kon in het restant van de wedstrijd weinig uitrichten tegen de Madrileense overmacht. De ploeg leek zelfs eerder tegen een rode kaart aan te lopen dan een doelpunt te maken.

Sevilla

Sevilla won met 1-4 op bezoek bij Rayo Vallecano. Dat was niet het meest opmerkelijke feit van de avond, wel de hattrick van André Silva. De Portugese spits die overkwam van AC Milan, kwam in Italiaanse dienst niet verder dan twee goals in een heel seizoen.