Trainer Holger Bachthaler van SV Ulm kan het niet geloven: bekerhouder Eintracht Frankfurt ligt eruit
NOS Voetbal

Ulm kegelt bekerhouder Eintracht Frankfurt uit DFB-Pokal

In de eerste ronde van de DFB-Pokal is bekerhouder Eintracht Frankfurt al uitgeschakeld. Een week na de oorwassing (0-5) door Bayern München in het duel om de Supercup werd bij SSV Ulm uit de Regionalliga Südwest met 2-1 verloren.

Na een flitsend begin van Ulm (Lennart Stoll trof al snel de lat) richtte Frankfurt, met Jetro Willems en Jonathan De Guzman in de basis, zich op. Luka Jovic kreeg de beste kans, maar hij raakte de paal. Kort na rust kwam Ulm op 1-0 door een intikker van Steffen Kienle nadat Ardian Morina de paal had geraakt.

De paal voorkwam de 1-1 bij een kopbal van Lucas Torró, waarna Viltalij Lux bij een counter na een rush de 2-0 maakte. De 2-1 (kopbal van Gonçalo Paciencia in de slotminuut) kwam te laat om de spanning terug te brengen.

Bayern moeizaam, Brenet debuteert

Bayern München had het met Arjen Robben in de basis heel lastig bij vierdeklasser SV Drochtersen/Assel. Pas in de 81ste minuut brak Robert Lewandowski de ban: 1-0. En daarbij bleef het ook.

Joshua Brenet maakte zijn officiële debuut bij Hoffenheim en scoorde meteen. De verdediger kwam in het duel met 1. FC Kaiserslautern bij een 5-1 voorsprong in het veld en schoof twee minuten later de 6-1 binnen.

Uitslagen eerste ronde DFB-Pokal

1. FC Kaiserslautern 1899 Hoffenheim 1-6
SSV Ulm Eintracht Frankfurt 2-1
SV Linx 1. FC Nürnberg 1-2
Wormatia Worms Werder Bremen 1-6
SV Elversberg VfL Wolfsburg 0-1
TuS Dassendorf MSV Duisburg 0-1
SV Rödinghausen Dynamo Dresden 3-2 n.v.
SV Drochtersen/Assel Bayern München 0-1
1. CfR Pforzheim Bayer Leverkusen 0-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl