Kakhi Jordania
NOS Voetbal

Jordania junior laat er in Den Bosch geen gras over groeien

Acht nieuwe spelers in negen dagen tijd, het stadion wordt aangepakt en het liefst komt er zo snel mogelijk een nieuw trainingscomplex. Het moge duidelijk zijn: Kakhi Jordania laat er geen gras over groeien in Den Bosch.

Sinds de 24-jarige zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania de Brabantse club overnam drie weken geleden, voor naar verluidt 2,5 miljoen euro, komt de ene na de andere speler naar De Vliert.

De overname komt niet voort uit luxe bij de Brabantse club, die al veertien jaar afwezig is op het hoogste niveau in Nederland. Zoals directeur Paul van der Kraan het uitlegt: "Dit was de enige mogelijkheid om de club te laten voortbestaan."

De 24-jarige Kakhi Jordania tekent het contract waarmee hij eigenaar wordt van FC Den Bosch

Helemáál gerust zullen ze er niet op zijn in Den Bosch en omstreken. Jordania senior beloofde eerder gouden bergen in Arnhem. Maar hij kwam de beloftes niet na. Er was sprake van financieel wanbeleid, wat ertoe leidde dat hij in oktober 2013 zijn aandelen weer verkocht.

Jordania junior, die geadviseerd wordt door zijn vader, is op zijn 24ste al directeur van een van de grootste transportbedrijven in de oliesector in Rusland. De omzet zou 1,8 miljard euro bedragen. Wat belooft hij?

Trots

"Ik ga een mooie academie neerzetten voor de jeugdopleiding. Een stevige basis voor een lange periode bij FC Den Bosch is noodzaak", aldus junior begin augustus in De Telegraaf.

"Den Bosch is de hoofdstad van Brabant. Er wonen 150.000 mensen, veel meer dan in de meeste andere steden waar eerstedivisieclubs spelen. Er ligt ook een grote historie. Ik wil de mensen in de stad weer trots maken op hun club en hen overal bij betrekken. Het moet net zo mooi worden voor de spelers als voor de fans."

FC Den Bosch went langzaam aan zoete inval onder Jordania

De eerste stap? Nieuwe spelers dus. Ze kwamen de laatste weken overal vandaan: Estland, Bulgarije, Italië, Argentinië. En ze kwamen uit de koker van Jordania junior en de nieuwe Russische technisch directeur van FC Den Bosch, Anton Evmenov. Laatstgenoemde was in het verleden technisch directeur van CSKA Moskou en hoofd scouting van Zenit Sint-Petersburg.

Play-offplek

Trainer Wil Boessen, die het vertrouwen krijgt van het duo, past zich ondertussen aan. Hij was al zeven weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar moet nu allemaal nieuwe gezichten verwelkomen. "Ze moeten maar laten zien dat ze beter zijn dan wat we hebben. Iedereen moet knokken voor zijn plek."

En hoe zit het met de ambities? Gezien de rangschikking de laatste jaren (zestiende, zeventiende, veertiende, elfde) kan het eigenlijk alleen maar beter gaan met FC Den Bosch. "We willen bovenin meedraaien en minimaal een play-offplek veroveren", stelt Boessen, die zegt in overleg te zijn met zijn nieuwe bazen.

Het is de vraag wat gebeurt als de frisse wind niet leidt tot de gewenste resultaten. "Ik denk dat als we in de winterstop niet op koers liggen, er nog meer spelers bijkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl