NOS Wielrennen

Dumoulin ziet knecht Geschke na jaren trouwe dienst vertrekken

Opnieuw vertrekt een renner bij Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin. De kopman neemt afscheid van zijn trouwe luitenant Simon Geschke. De 32-jarige Duitser heeft een contract getekend bij de nieuwe BMC-ploeg. De Amerikaanse formatie gaat vanaf komend seizoen een samenwerking aan met de Poolse schoenenfabrikant CCC. Een nieuwe naam van het team is nog niet bekendgemaakt.

Geschke maakte in 2009 zijn profdebuut bij de ploeg die toen nog de naam Skil-Shimano droeg. De bebaarde knecht bleef het team altijd trouw en is dus bezig aan zijn tiende seizoen bij de formatie van Iwan Spekenbrink.

De Duitser was in de voorbije Tour de France een van de belangrijkste helpers van Dumoulin, die tweede werd in het eindklassement. In 2015 won Geschke zelf nog een bergrit in de Ronde van Frankrijk.

Versterking voor Dumoulin

Dumoulin heeft naar verluidt om versterkingen gevraagd, maar tot op heden zijn er met Cees Bol (23), veldrijder Joris Nieuwenhuis (22) en het Duitse sprinttalent Max Kanter (20) alleen drie jonge talenten vastgelegd. Daartegenover staat het vertrek van Phil Bauhaus (Bahrain-Merida), Lennard Hofstede, Mike Teunissen (beiden LottoNL-Jumbo) en nu dus Geschke.

Met ook het stoppen van Roy Curvers komt het totaal aan vertrekkende renners op vijf. Dat is opvallend, aangezien Sunweb in 2018 een selectie van 23 coureurs heeft. Het minimum voor een WorldTour-ploeg is een selectie van 22 renners.

Geschke soleert naar etappezege in Tour van 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl