Albert Gudmundsson
NOS Voetbal

Getergd PSV-talent Gudmundsson stapt over naar AZ

Albert Gudmundsson wil bij AZ doen wat hem bij PSV nooit is gelukt: doorbreken in de eredivisie. De 21-jarige IJslandse aanvaller heeft in Alkmaar een contract getekend voor vier seizoenen en slaat de deur in Eindhoven na drie jaar dicht. Met zijn transfer is zo'n twee miljoen euro gemoeid.

Gudmundsson verruilde in 2015 sc Heerenveen voor PSV, maar kwam daar niet verder dan negen eredivisiewedstrijden. In Jong PSV maakte de international meer indruk. Afgelopen seizoen was hij in vijftien duels goed voor negen doelpunten en acht assists.

Geen nieuw contract

Omdat hij onder Phillip Cocu en nu ook onder Mark van Bommel geen deel uitmaakte van het eerste elftal - hij had Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Donyell Malen en Gastón Pereiro voor zich - besloot Gudmundsson zijn in 2019 aflopende contract niet te verlengen. Daarom wilde PSV hem graag verkopen.

"Ik heb voor AZ gekozen, omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen. Er zijn hier bovendien al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan", laat Gudmundsson weten.

Een basisplaats is hem bij AZ natuurlijk niet beloofd, maar hij heeft eindelijk uitzicht op meer speelminuten in de eredivisie. "Op het moment dat Albert bij ons zijn niveau haalt, zal hij veel wedstrijden gaan spelen", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl