Op de camping in Burgh-Haamstede
NOS Nieuws

Warme zomer leidt tot minder buitenlandse vakanties

Het warme en droge weer heeft gevolgen voor de vakanties naar het buitenland. In juni en juli van dit jaar hebben minder mensen een vakantie geboekt bij een reisbureau. In juli waren er acht procent minder boekingen dan in juli 2017. In juni was dat 5,5 procent minder.

Reisbrancheorganisatie ANVR verklaart de afname uit het mooie weer. "Mensen denken bij mooi weer: we wachten nog even met boeken. En als mensen boeken, is dat veel impulsiever", vertelt Mirjam Dresmé.

"Het zijn vooral mensen zonder kinderen die dit doen", zegt Dresmé. Reisbureaus merken in hun portemonnee dat minder mensen vanwege het mooie weer in Nederland naar het buitenland gaan. "Het helpt als het voorseizoen verregent."

Ingeleverd

Spanje heeft bij de reisbranche de meeste vakantiegangers ingeleverd. Daarvoor daalde het aantal Nederlandse boekingen met twintig procent.

Het aantal binnenlandse vakantiegangers nam juist toe, in juli steeg het aantal boekingen voor een Nederlandse vakantiebestemming met 6,7 procent.

Reisbureaus merken dat de last-minute-boekingen de afgelopen maanden zijn afgenomen. Toch wordt er al wel weer vooruit gekeken. Zo ziet reisbureau D-Reizen dat er weer meer geboekt wordt voor de herfstvakantie, kerstvakantie en meivakantie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl