Ryan Thomas bedankt het publiek
NOS Voetbal

PSV haalt met Thomas opvolger voor Van Ginkel

Ryan Thomas heeft dan toch zijn gewenste transfer te pakken. De Nieuw-Zeelander verkast voor naar verluidt 4 miljoen euro van PEC Zwolle naar PSV, waar hij de opvolger is van Marco van Ginkel.

Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien, zodra Thomas die doorstaat tekent hij voor vier seizoenen. "Ik kijk er ontzettend naar uit om op een hoger niveau aan de slag te gaan", aldus Thomas, die aangaf "toe te zijn aan een volgende stap" in zijn ontwikkeling, op de website van PSV.

Thomas aasde deze zomer op een transfer, terwijl ook PEC nadrukkelijk rekening hield met een vertrek. De Zwollenaren legden met Clint Leemans en Gustavo Hamer al twee mogelijke vervangers vast.

PSV sorteerde voorafgaand aan de bekendmaking op ludieke wijze voor op Thomas' komst:

In Eindhoven moet Thomas, die vijf seizoenen bij PEC speelde, de concurrentie aangaan met onder meer Bart Ramselaar en Pablo Rosario voor een plekje op het middenveld.

PSV trok eerder deze zomer al Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Angeliño (Manchester City), Nick Viergever (Ajax) en Trent Sainsbury (JS Suning) aan. Ook Lars Unnerstall werd vastgelegd, maar direct weer verhuurd aan VVV-Venlo.

In Studio Voetbal ging het vorig jaar november aan tafel over Thomas. Zijn voormalig trainer Ron Jans was toen lovend over de middenvelder. Bekijk hieronder het fragment.

'Thomas is een van de besten in de eredivisie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl