Sprinter Solomon Bockarie

Bockarie verrassend naar finale 200 meter, Bonevacia stelt teleur op 400 meter

Solomon Bockarie heeft bij de Europese kampioenschappen in Berlijn de Nederlandse eer gered op de 200 meter. De sprinter plaatste zich op basis van zijn tijd voor de eindstrijd die donderdagavond om 21.00 uur wordt gelopen. Bockarie werd in zijn halve finale derde in 20,41 seconden.

Bockarie, eindelijk fit na veel blessureleed, verraste in Berlijn. Hij was in de ochtenduren in de series al snel en in de avonduren maakte hij een moeizame start goed. Zijn bocht was niet goed, maar zijn eindschot op het laatste rechte stuk wel. Bockarie snelde naar de derde plaats en zijn tijd bleek voldoende om als snelste verliezer alsnog aan het finaleveld te worden toegevoegd.

Churandy Martina redde het niet. Martina, dinsdag zesde in de finale van de 100 meter, was moeizaam weg. Zijn achterstand na uitkomen van de bocht was al hopeloos. Uiteindelijk finishte hij als vijfde in 20,51 seconden.

"Ik heb 200 procent gegeven", zei de viervoudig olympisch deelnemer, die dit seizoen last had een achillespeesblessure. "Vooral in de bocht had ik daar nog veel last van. Dan is de druk het grootst."

Ook Taymir Burnet werd uitgeschakeld. Hij eindigde als zesde in zijn halve finale in 20,84.

Bonevacia stelt teleur

Liemarvin Bonevacia werd in de halve finales van de 400 meter uitgeschakeld. Hij eindigde in zijn race als vierde. De eerste twee kwalificeerden zich automatisch voor de eindstrijd. De tijd van de Nederlander, 45,39 seconden, was te langzaam om als een van de twee snelste verliezers alsnog naar de finale te mogen.

Bonevacia veroverde twee jaar geleden in Amsterdam verrassend brons. Voor eigen publiek steeg de 29-jarige atleet toen boven zichzelf uit.

In Berlijn was hij door zijn plaats bij de eerste twaalf van de Europese ranglijst van dit jaar vrijgesteld van de series. Bonevacia was met een tijd van 45,03 naar de EK gekomen.

Verkrampt

De Nederlandse recordhouder (44,72) had woensdag de gunstige baan 4 gekregen. Hij kwam als de eerste de bocht uit, maar verkrampte op het laatste deel.

"Ik heb mijn best gedaan, heb meer dan 200 procent gegeven. Ik had aan het einde niet veel kracht meer", zei de teleurgestelde Nederlander. De Noor Kevin Warholm, wereldkampioen op de 400 meter horden, won de race in 44,91. Hij gaat in Berlijn voor de dubbel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl