Kenneth Vermeer (links) en Justin Bijlow
NOS Voetbal

Van Bronckhorst overweegt te rouleren met Feyenoord-keepers

Met Justin Bijlow als eerste doelman lijkt Kenneth Vermeer dit seizoen bij Feyenoord weer genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. Al hoeft dat niet voor alle duels te gelden. Trainer Giovanni van Bronckhorst overweegt te gaan rouleren met zijn keepers.

De kans bestaat dat de 32-jarige Vermeer op termijn de wedstrijden in de Europa League voor zijn rekening mag nemen. "Daar denk ik wel aan. Zeker met de keepers die we op dit moment hebben", aldus Van Bronckhorst in aanloop naar het uitduel met AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League.

Vermeer, die in 2014 Ajax voor Feyenoord verruilde, maakte het afgelopen seizoen op huurbasis af bij Club Brugge. In België kwam hij door een blessure niet verder dan acht duels. "Hij traint mee, maar is nog niet honderd procent fit", zegt Van Bronckhorst over de huidige fysieke gesteldheid van Vermeer.

De vijfvoudig international was in zijn eerste twee jaren in Rotterdam nog de onbetwiste nummer één onder de lat. De laatste twee seizoenen moest hij telkens Brad Jones voor zich dulden. De Australiër verkaste vorige week naar Al-Nassr, terwijl de Rotterdammers Joris Delle transfervrij aantrokken van NEC.

Van Persie en Toornstra vraagtekens

Het is nog onzeker of Jens Toornstra en Robin van Persie kunnen meedoen tegen Trencín. De twee raakten net als St. Juste zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV geblesseerd.

Feyenoord bepaalt morgen of zij zullen meereizen naar Slowakije. Dat het duel op kunstgras wordt afgewerkt, speelt mee in de overweging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl