Djavan Anderson (m) als speler van Cambuur
NOS Voetbal

Anderson profiteert van faillissement Bari en tekent bij Lazio

Nog geen jaar geleden zat hij zonder club, nu tekent Djavan Anderson een contract voor vijf seizoenen bij Serie A-club Lazio. De 23-jarige rechtsback komt over van het failliete Bari.

Anderson doorliep de jeugdopleiding van Ajax en stapte in 2014 over naar AZ. Ook in Alkmaar bleef een doorbraak uit en in de daaropvolgende twee seizoenen bij SC Cambuur overtuigde hij evenmin.

Na een proefperiode kreeg Anderson vorige zomer een driejarig contract bij Serie B-club Bari, waarvoor hij 19 wedstrijden speelde en twee keer scoorde. In de tweede seizoenshelft was hij een vaste basisspeler.

Door het vorige maand uitgesproken faillissement van Bari kon Anderson transfervrij vertrekken en sloeg Lazio toe. Zijn oude club maakt na een overname door Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis een doorstart in de Serie D, het vierde Italiaanse niveau.

De Graafschap strikt Owusu

Een andere oud-jeugdspeler van Ajax, Leeroy Owusu, vertrekt naar De Graafschap. Hij speelde 59 duels voor Jong Ajax en werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan respectievelijk Excelsior en Almere City.

Leeroy Owusu als speler van Almere

De 21-jarige rechtsback Owusu tekende bij de naar de eredivisie gepromoveerde club voor twee jaar met een optie op nog een seizoen. Zijn contract bij Ajax liep nog een jaar door.

Ilic naar NAC, Van Eijden naar NEC

NAC Breda neemt de Serviër Luka Ilic op huurbasis over van Manchester City. De 19-jarige middenvelder werd de afgelopen twee seizoenen op verhuurd aan Rode Ster Belgrado.

Rens van Eijden verlaat AZ en keert terug bij NEC. De verdediger komt transfervrij naar Nijmegen. De 30-jarige Van Eijden, die in het verleden al 212 wedstrijden voor NEC speelde, tekent een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl