Ilse Paulis
NOS Sport

Zes Nederlandse boten naar A-finale op EK roeien

Op de eerste dag van de EK roeien in het Schotse Glasgow hebben bij de mannen drie Nederlandse boten zich direct voor een finale geplaatst.

De Holland Acht leidde in de eerste serie van start tot finish en hield olympisch kampioen Groot-Brittannië 2,30 seconden achter zich. Wereld- en Europees kampioen Duitsland won de andere serie.

Zege

Ook de dubbelvier en de vier-zonder- stuurman stootten dankzij een zege direct door tot de finale. Beide boten wonnen vorige maand bij de WB-finale in Luzern zilver.

De vier-zonder had geen last van Nieuw-Zeeland en de dubbelvier (in Luzern verslagen door de Britten) bleef Groot-Brittannië nu 1,68 voor.

Lisa Scheenaard

Bij de vrouwen verzekerden de Nederlandse tweetjes zich direct van een plek in de finale. De dubbeltwee (Lisa Scheenaard en Roos de Jong) en de lichte dubbeltwee (Ilse Paulis en Marieke Keijser) wonnen beide hun serie. De dubbeltwee deed dat met bijna zes seconden voorsprong op de rest van het veld.

Elsbeth Beeres en Laila Youssifou roeiden in de eerste serie van de twee-zonder-stuurvrouw naar de tweede plaats. De dubbelvier, regerend wereldkampioen, werd tweede achter Polen en moet zich nu via de herkansingen een weg naar de finale zien te banen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl