Ajax heeft weinig problemen met Sturm Graz

Ajax heeft het eerste duel met Sturm Graz in de tweede kwalificatieronde van de Champions League gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Coach Erik ten Hag liet zijn grote aankopen Dusan Tadic en Daley Blind beginnen op de bank. Desondanks was de start van de Amsterdammers veelbelovend. Aan de hand van uitblinker Hakim Ziyech dartelde Ajax over het veld en creëerde het een reeks kansen.

Na een kwartier was het raak. Ziyech scoorde met een een laag, houdbaar schot dat door de Oostenrijkse doelman op knullige wijze in het eigen doel werd verlengd.

Klaas-Jan Huntelaar was niet veel later tot twee keer toe dicht bij de 2-0, maar één keer werd hij onterecht teruggefloten en bij zijn tweede kans stond de paal in de weg. Ook David Neres zorgde meermaals voor gevaar.

Hakim Ziyech heeft Ajax op voorsprong gezet

Steekje vallen

Ajax liet wel af en toe achterin een steekje vallen en dat leverde tien minuten na rust bijna de gelijkmaker op. Na een snelle counter schoot Fabian Koch echter naast en de tik die Matthijs de Ligt tegelijkertijd uitdeelde, werd niet bestraft met een penalty.

Tot razernij van de Oostenrijkers lag de bal een halve minuut later, nadat Neres omver was gelopen, aan de andere zijde op de stip. Lasse Schöne zag zijn inzet gekeerd worden, maar in tweede instantie ging de bal er wel in.

De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar vooral Huntelaar had het vizier niet op scherp staan. Gejuicht werd er nog wel, toen Tadic en Blind hun debuut, respectievelijk rentree maakten.

Volgende week woensdag is de return in Oostenrijk.