Chris Froome en Geraint Thomas op de persconferentie
NOS Wielrennen

Thomas duidelijk: 'Mijn droom was het podium en dat is waar ik voor ga'

Wie is de kopman bij Team Sky? Is dat Chris Froome of toch de huidige geletruidrager Geraint Thomas? Dat was de meest gestelde vraag tijdens de drukbezochte persconferentie van Team Sky op de tweede rustdag in de Tour de France. Bij een hotel ten oosten van Carcassonne werden de twee mannen achter een tafeltje gezet.

Chris Froome kwam geheel volgens verwachting met een politiek antwoord. "Zolang een renner van Team Sky in Parijs bovenop het podium staat ben ik tevreden", aldus de viervoudig Tourwinnaar.

De 'vrienden' Thomas en Froome: 'Wij hoeven niet aan te vallen'

Thomas staat op dit moment op de eerste plaats in het klassement met 1.39 voorsprong op Froome. Toch denkt de 32-jarige Welshman nog niet aan het geel in Parijs. "Hoe dichter bij het einde, hoe meer je aan het podium denkt. Mijn droom was om op het podium te eindigen, en dat is waar ik voor ga", vertelde hij.

Froome kijkt vooral naar het teambelang en het voordeel daarvan. "Met de eerste twee posities in het klassement zitten we in een fantastische positie, het is niet onze taak om aan te vallen."

Geraint Thomas met in zijn wiel Chris Froome

Froome refereerde op de persconferentie een aantal keer aan vroeger, toen hij en Thomas samen bij Barloworld reden. In 2008 en 2009 reden de beide mannen voor het kleine Engelse team. Samen gingen ze uiteindelijk naar het grote Team Sky en zijn ze al elf jaar ploeggenoot.

'Ik denk dat we allebei niet durfden te dromen dat we nu samen bovenaan het algemeen klassement van de Tour staan", aldus Froome over zijn ploeggenoot Thomas.

Toch was het voor hem geen verrassing dat Thomas nu aan de leiding staat. "Ik wist dat hij in een goede vorm was, dus ik had zeker verwacht dat hij hard zou rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl